Over mijzelf
Tekenen zit in mijn bloed, vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden heb ik getekend. Dat is nog steeds mijn passie. Ik beeld voornamelijk mensen uit omdat dit mij fascineert.
Al snel begon ik ook te schilderen en sloot ik mij aan bij TAAK, de Twentse Academie voor Amateur Kunstenaars. Ik raakte gefascineerd door Egon Schiele.
Veel werk van mij is gebaseerd op zijn uitgangspunten. Ik schilder in acrylverf omdat ik hier snel mee kan werken. Toen ik mijn eerste tekening op een computer maakte raakte ik ook door deze manier van werken gefascineerd. De digitale tekeningen worden geprint op de achterzijde van 5mm dik acryl en dat geeft een extra demensie. Ook zijn afdrukken gemaakt op hout, aluminium en koper.

Prinses Beatrix

Acryl en aluminium hebben het voordeel dat het ook kan worden geëxposeerd in steriele ruimten zoals in ziekenhuizen maar ook buiten. Sinds enige tijd ben ik begonnen met het boetseren en afgieten van beelden omdat ik het drie dimensionale miste. Dit zette zich voort in mijn tekenkunst en hieruit ontwikkelde zich het eerste driedimensionale werk dat in het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 op een kunstexpositie in het Deense Viborg stond en in najaar van 2017 te zien is in het CODA museum in Apeldoorn.
Handtekening

De eerste expositie hield ik in Enschede in de bank Parisbas. Daar verkocht ik mijn eerste werk. Met tranen in de ogen heb ik er afscheid van genomen. Zelfs het aanbod om het werk terug te kopen werkte niet. Ik heb er veel van geleerd.
De tweede expositie was in het toenmalige Streekziekenhuis Midden Twente, thans ZGT. Deze expositie was omvangrijker en duurde langer. Er kwam meer publiek en daar heb ik veel werken verkocht. Alles Acryl op doek.Dan komt de tijd dat ik een tekentablet in handen kreeg. Dat bood nieuwe mogelijkheden.

Eerst de moeilijkheid overwinnen om op de tablet te tekenen en op het scherm te zien wat je doet. Om dit af te drukken kwam ik bij een drukker die mij aanraadde het eens op 5mm dik acryl glas te proberen.
De resultaten waren fantastisch. Het glas gaf door zijn dikte een extra dimensie aan het kunstwerk.

Ik exposeerde dit werk in de lunchroom Kolste in Hengelo.
De reacties waren positief. Enkele werken verkocht ik.
Enige jaren geleden ben ik begonnen met een opleiding beeldhouwen en boetseren. Ik heb inmiddels enkele beelden gegoten met beton en gips.

Uitnodiging

Uitnodiging

Verkocht

Terug